Нові надходження за червень 2022 р.

Атамась Н. Пташина історія. Скандали, інтриги і мистецтво виживання / Н. Атамась. – Київ : Віхола, 2021. – 320 с. – (Наукпоп)
Примірники : всього :1 - ВДПАН(1)
Особливе місце у книжці присвячено культурі бердвочінгу, тобто спогляданню й дослідженню птахів, і його терапевтичному впливу на людей.
Андерсен Г.К. Казки Ганса Крістіана Андерсена : пер. з англ. / Г.К. Андерсен ; пер. О. Гординчук, худ. Ф. Россі. – Київ : КНИГОЛАВ, 2019. – 96 с.: іл.
Примірники : всього :1 - АДЮ(1)
Це видання Ганса Крістіана Андерсена дасть змогу дітлахам і дорослим поринути у чарівний світ казок. А барвисті ілюстрації Франчески Россі зроблять мандрівку ще більш захопливою і незабутньою.
 Бардакова Ю. Є. Уживаймо влучно, або Як уникнути найпоширеніших помилок / Ю. Є. Бардакова. – Харків : Вид. група «Основа», 2021. – 144 с. – (Візуалізований довідник)
Примірники : всього :1 – ЧЗЮ(1)
Видання присвячене особливостям уживання деяких українських іменників, прикметників, дієслівних форм та сталих виразів з метою їх влучного використання та запобігання найпоширеніших помилок.
Бойко М. 104 дні без поліетилену / М. Бойко. – Київ : Віхола, 2020. – 192 с
Примірники : всього :1 – ВДПАН(1)
Авторка провела свій експеримент в українських реаліях і охоче ділиться лайфаками, як не тільки відмовитися від використання поліетилену, а й стати екоблогером і допомагати іншим усвідомити важливість зменшення сміття на планеті.
 Гербіш Н. Велика різдвяна книжка / Н. Гербіш, Я. Грицак. – Київ : Портал, 2020. - 200 с
Примірники : всього :1 - ЧЗЮ(1)
Різдво – свято з особливою атмосферою надії та дива. В книжці – історичні факти, роздуми про народження Бога, традиційні та новітні символи.
 Гуржій О. Козацька Україна. Історія Гетьманської держави (XVII-XVIII ст.)/ О. Гуржій, Т. Чухліб. – Київ : Арій, 2020. – 368 с. –(Таємниці історії)
Примірники : всього :1 - АБ(1)
У цій книзі висвітлено найвагоміші події, пов’язані з утворенням Української держави – Гетьманщини (Першого Українського Гетьманату),фундатором якої став гетьман Богдан Хмельницький.
Гюге Д. Гори / Д. Гюге. – Київ : КНИГОЛАВ, 2019. – 80 с. – (Дитяча полиця)
Примірники : всього :1 - АДЮ(1)
Гори-це неймовірна місцевість, де з висоти пташиного польоту, або й вище, ти можеш поглянути на світ.
Дубчак О. Чути українською. У світі звукі[у] і букв / О. Дубчак. – Київ : Віхола, 2021. – 192 с. – (Наукпоп)
Примірники : всього :1 - АБ(1)
Завдання книжки – пояснити, за якими правилами й закономірностями працює звукова система, а ще чому наша абетка майже досконала.
Елеонор Р. Новий світ / Р. Елеонор. – Харків : Кенгуру, 2021. – 32 с.: іл.
Примірники : всього :1 - АДЮ(1)
Історія «Новий світ» надихне вас на подолання перешкод, які трапляються на вашому шляху, та допоможе повірити в себе і свою сім’ю.
Іванченко Р. П. Нове державницьке воскресіння України (1917-1918). Україна – східний щит Європи : уроки історії і сучасність / Р. П. Іванченко. – Київ : Прометей, 2021. – 208 с.
Примірники : всього :1 - ВОК(1).
Науково-популярні розповіді цієї книги присвячені подіям, коли український народ розпочав в 1917 році - утретє в історії - свою боротьбу за самостійне державницьке життя.  
Кан С. Дикі квіти / С. Кан, К. Роджерс. – Харків : Ранок, 2020. – 80 с. – (Стежками природи)
Примірники : всього :1 - ВДПАН(1)
Ця дивовижна книжка відкриє тобі таємниці світу квітів. Розгорни книгу і простеж шлях рослини від насіння до квітів.
Коваленко О. Фрукти проти овочів. Чому кавун – не ягода, а томат – це фрукт / О. Коваленко. – Київ : Віхола, 2021. - 224 с. - (Наукпоп)
Примірники : всього :1 - ВДПАН(1)
Перед вами реальна та дотепна історія звичайних овочів і фруктів: від особливостей їхньої ДНК та селекції до найдивніших міфів і кулінарних лайфаків.
Кортольд С. Морські й океанічні узбережжя/ С. Кортольд, К. Мейсон. – Харків : Ранок, 2020. – 96 с. – (Стежками природи)
Примірники : всього :1 - ВДПАН(1)
Відкрий для себе світ живої природи, користуючись цією чудовою книгою про тварин і рослин морських узбереж.
Кралюк П. М. Іван Котляревський: між імперією та Україною / П. М. Кралюк. – Тернопіл : Навчальна книга – Богдан, 2021. –248 с. – (Ім’я на обкладинці)
Примірники : всього :1 - АБ(1)
Творча біографія Івана Котляревського розглянута в контексті історії України.
Кулик В. Мовна політика в багатомовних країнах. Закордонний досвід та його придатність для України / В. Кулик. –Київ: Дух і Літера, 2021. – 312 с
Примірники : всього :1 - ВОК(1)
У книжці Володимира Кулика йдеться про мовну політику багатомовних країн різних частин світу.




Коментарі