Презентуємо книгу: Катерина Генріх "Асканія-Нова"

Віммельбух «Асканія-Нова» - це проект Ради німців України.

У веселій та яскравій формі книга знайомить юних читачів із засновником заповідника, рідкісними тваринами та птахами, які мешкають у Асканії-Нова, захоплюючими історіями і легендами цього місця. Авторка книги під враженням від заповідника намалювала книгу-путівник для маленьких друзів тварин.

Цікаві факти про це заповідне місце:

- У 1898 р. Фрідріх Фальц-Фейн, нащадок німця-колоніста Йоганна Георга Фейна, заснував у Таврійській губернії заповідник «Асканія-Нова».

- Заповідник став великим науково-дослідницьким центром того часу. У його межах були організовані зоостанція, наукова бібліотека, музей, відкрилося відділення Петрівської сільскогосподарської академії з вівчарства.

- Фрідріх Фальц-Фейн першим в Європі зайнявся утриманням коней Пржевальського (1899), чим врятував їх вид від вимирання.

- Площа заповідника складає понад 33 000 га, з яких абсолютна заповідна зона цілинного степу, якого ніколи не торкався плуг, займає більше 11 000 га. Це найбільший заповідний степ Європи.

- Біологічне різноманіття Асканії-Нова налічує понад 500 видів рослин і більш ніж 300 видів тварин, 69 видів з яких занесені до Червоної книги України.

- У 1984 році заповідник був включений до Міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.

Запрошуємо юних читачів відвідати Відділ документів іноземними мовами в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці та ознайомитись з цим яскравим примірником.


Генріх, Катерина. Асканія-Нова / авторка текстів та ілюстрацій Катерина Генріх. - Київ: Основи, 2019. – 28 с, іл.

 

Коментарі