БІОЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

В умовах воєнного стану пріоритетного значення набувають питання енергетичної безпеки та енергетичної незалежності України.

Для України біоенергетика є одним із стратегічних напрямків розвитку відновлюваних джерел енергії, враховуючи високу залежність країни від імпортних енергоносіїв (природного газу насамперед) і доступну велику кількість біомаси для виробництва енергії.

Протягом останніх років в Україні і світі спостерігається поступове зростання виробництва біоенергії.

Біоенергетика, заснована на виробництві енергії з біомаси (продукції і відходів рослинництва – соломи, лушпиння соняшнику, бадилля кукурудзи, льняної костриці, ріпакової олії, спирту і т.п.; відходів тваринництва, лісового господарства), та інші відновлювальні джерела енергії (сонця, вітру, води) мають великий потенціал.

Внаслідок воєнних дій площа тимчасово малопродуктивних і забруднених земель зростає. На цих землях вирощують енергетичні культури. Потенційними виробниками біоенергетичної сировини можуть стати фермери. Це забезпечить громаду необхідною енергією, допоможе відновити малопродуктивні ґрунти, заощадити кошти на закупівлі газу, підвищити зайнятість населення.

Інформацію за даною тематикою ви знайдете у відділі економічних, технічних та аграрних наук. Періодичні видання «Біоенергетика», «Зелена енергетика», «Енергетика та електрифікація», «Пропозиція» доповнять книжковий матеріал інформацією про використання «зелених» технологій та ознайомлять з новими програмами і проєктами енергоощадності й енергоефективності.

Чекаємо у залі № 304.

#екоцид  

 


 

Коментарі