Увага, нові надходження!

 До відділу медичної літератури Сумської ОУНБ надійшли нові видання:

Військово-польова неврологія : навчальний посібник / за редакцією професора В. І. Дарія, професора О. Л. Товажнянської. – Харків, 2023. – 184 с.

Матеріал зібраний з прифронтових міст Харкова та Запоріжжя – з міських лікарень, військових шпиталів, амбулаторних даних. У цьому посібнику для практикуючого медика на передній лінії фронту подано основи теорії і практики найбільш поширених патологічних станів в неврології, які траплялись за час бойових дій.

Навчальний посібник складений відповідно до «Освітньо-професійної програми вищої освіти». Матеріали навчального посібника є керівництвом для проведення занять з неврології для військових лікарів, лікарів-інтернів спеціальності «Неврологія», лікарів-неврологів, медичних психологів, сімейних лікарів і розроблені вперше.


Карамишев Д. Тактична медицина та безпека в умовах бойових дій : навчальний посібник / Д. Карамишев, Л. Гордієнко. – Львів : Магнолія 2006, 2023. – 320 с.

У посібнику висвiтлено основні принципи і правила надання домедичної допомоги, рятування та збереження життя пораненого, де основна увага приділена алгоритмам надання тактичної допомоги постраждалим, включаючи само і взаємодопомогу на різних етапах її надання. Окрема увага приділена організації лікувально-евакуаційних заходів та медичного забезпечення, а також питанням особистої безпеки та групової взаємодії в бойових умовах.

Метою навчального посібника є ознайомлення здобувачів медичної освіти, військовослужбовців, інших категорій громадян України з основами тактичної медицини та особистої безпеки в ході проведення бойових дій.

Запрошуємо до ознайомлення з новинками (зала № 108).

Коментарі