МАРИНІСТИКА

 
Море завжди приваблює людей. Чи то воно спокійне і грайливе, чи то воно бурхливе та вражає силою своїх хвиль. Особливо море зачаровує творчих людей, перш за все – художників.

Мариністика – різновид творчості, в якому переважають морські сюжети, пейзажі, образи, мотиви. Море завжди залишається головним персонажем.

Фонди Сумської ОУНБ поповнилися унікальним виданням «Цифрова колекція музею: Мариністичний живопис та графіка», яке в дарунок надіслала Комунальна установа Миколаївської міської ради Агенція розвитку Миколаєва.

Це друкований каталог оцифрованих мариністичних творів з колекції трьох миколаївських музеїв: врятованої колекції Очаківського музею мариністичного живопису, Миколаївського обласного художнього музею, Миколаївського музею суднобудування і флоту. У видання увійшли 212 оцифрованих робіт мариністичної графіки та живопису ХІХ – ХХ століть.

КУ ММР «Агенція розвитку Миколаєва» у співпраці з музеями-учасницями та Платформа MY ART за підтримки Український культурний фонд створили цифрову колекцію мариністики з вільним доступом у форматі 24/7 https://museum.myart.org.ua/.

Коментарі