ТЕЛЕБАЧЕННЯ: ПОГЛЯД У СВІТ (до Всесвітнього дня телебачення)


21 листопада у світі відзначається Всесвітній день телебачення і метою його є привернення уваги широкої громадськості до ролі телевізійного мовлення у зміцненні миру та розвитку населення планети. Практично у кожній родині в Україні є телевізор. Телебачення сьогодні займає досить важливе місце у житті людей. Актуальність, змістовність і різноманітність телепередач зробили його незамінним супутником сучасного суспільства. Телебачення зміцнює добросусідські відносини, розвиває культурні традиції, збагачує ментальний кругозір, сприяє формуванню світогляду людини.

Слово «телебачення» з'явилось в 1900 році. Перша телетрансляція в Україні відбулася 1 лютого 1939 року в Києві і перший ефір тривав всього 40 хвилин. Найбільшими телеманами вважають японців – вони проводять біля екранів телевізорів близько дев’яти годин в день.

У Всесвітній день телебачення ми вітаємо всіх, хто пов’язав свою професійну діяльність з телебаченням. Яскравих матеріалів, творчих успіхів та натхнення вам! І нехай винуватці торжества не відчувають нестачі в ідеях та завжди знаходять, чим нас захопити і здивувати.

До вашої уваги видання, які допоможуть спеціалістам та аматорам користуватися телеапаратурою нового покоління. Чекаємо на вас в залі № 304.

Коментарі