З гетьманського роду


З нагоди відзначення 165-річчя від дня народження нашого відомого земляка – Петра Яковича Дорошенка (1857–1919) – історика, краєзнавця, лікаря, громадського і культурного діяча, засновника Глухівського краєзнавчого музею, керівника Головного управління у справах мистецтва та національної культури при Міністерстві народної освіти Української Держави (1918), уродженця хут. Дорошенковий Глухівського повіту Чернігівської губернії, нині с. Дорошенкове Шосткинського району в бібліотеці організовано перегляд літератури «З гетьманського роду».

До уваги відвідувачів бібліотеки представлена література про життя і діяльність Петра Яковича Дорошенка – архівні документи, матеріали енциклопедично-довідкового характеру; статті, опубліковані у наукових збірниках, матеріалах наукових конференцій, періодичних виданнях.

До ювілею земляка відділ краєзнавчої літератури та бібліографії Сумської ОУНБ разом з Глухівським краєзнавчим музеєм підготували біобібліографічний покажчик «Петро Якович Дорошенко: до 165-річчя від дня народження», який містить статтю в. о. директора Глухівського краєзнавчого музею Олени Володимирівни Онопрієнко «Петро Якович Дорошенко – непересічна особистість свого часу», а також інформацію про публікації ювіляра і літературу про нього.

 

 

Коментарі