Україна. Друга світова… (до Дня визволення України від нациських загарбників)

 

Друга світова війна – найкривавіша війна ХХ століття, – як і будь-яка, залишила відбиток суму та героїзму на долях мільйонів людей, причетних до тих далеких подій. Кожна війна – це перш за все людина, її пориви, страждання, біль, а книги про війну – ніби підручник історії, написаний не датами і сухими фактами, а життями та переживаннями людей.

Книжкова виставка, представлена у відділі абонементу для юнацтва, присвячена Дню визволення України від нациських загарбників і презентує не тільки наукові видання та твори учасників подій, а й художню літературу сучасних українських письменників, для яких події тих часів є дуже віддаленими і які сьогодні мають змогу писати про те, про що мовчало попереднє покоління.

Незвичні за фабулою, але неймовірно цікаві книги Юрія Винничука, Братів Капранових, Василя Шкляра, Софії Андрухович, Каті Петровської допоможуть зрозуміти події, про які ми вже не почуємо від очевидців.

Сьогодні ми учасники інших подій, таких же кривавих і жорстоких: ХХІ століття для України знову почалося з битви за життя, і знову Україна у вогні. Але ми маємо в собі великий дух предків, які з гідністю пройшли всі випробування.

Ми переможемо! Все буде Україна!

Чекаємо на вас у відділі абонементу для юнацтва Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки (зала № 302).




Коментарі