Кооперація – найбільш ефективна модель виживання сільського господарства (до Міжнародного дня кооперативів)


Кооперація – це форма об’єднання невеликих аграрних господарств. Адже невеликому фермерському господарству складно отримати конкурентні ціни на ресурси, вони не мають достатніх елеваторних і логістичних потужностей.

В Україні господарства часто об’єднуються для ведення спільного бізнесу в ягідній, молочній та інших сферах сільського господарства. Сьогодні кооперація – це гроші, прибутки, розширення видів діяльності та нові технології.

Кооперація дає змогу поліпшити не лише конкурентоспроможність продукції сільгоспвиробників на шляху від виробництва до реалізації, а й розбудову сільських територій в цілому. Через зайнятість селян у кооперативах підвищується добробут населення, розвивається соціальна інфраструктура, виховується партнерська відповідальність. Війна змінила правила господарювання, що наклало свій відбиток і на розвиток кооперації в Україні.

Про це ви можете дізнатись зі сторінок періодичних видань: «Землевпорядний вісник», «АгроСвіт», «Агробізнес сьогодні», «Пропозиція». Їх ви маєте змогу переглянути на відкритому перегляді «Кооперація – найбільш ефективна модель виживання сільського господарства». Запрошуємо до відділу документів з природничих і аграрних наук, зала № 201.

Коментарі