ДЯКУЄМО ЗА ЧУДОВИЙ ДАРУНОК!

 

Відома київська мистецтвознавиця Галина АЛАВЕРДОВА продовжує радувати співробітників та користувачів Сумської обласної наукової бібліотеки своїми щедрими дарунками. Нещодавно відділ мистецтв отримав від неї два нових видання, присвячених маловідомим сторінкам вітчизняного образотворчого мистецтва.

Книга київської дослідниці Євгенії Демченко «Шаврін 2-й, Володимир» (Харків, 2021) – результат багаторічної пошукової роботи по вивченню життя і творчості одного з двох братів-художників Шавріних – Володимира, який народився у Києві. Іноді його прізвище трапляється на сторінках періодичних видань, але – з різними ініціалами, подеколи, навіть, з епітетом «загадковий». А все через те, що його часто плутали з рідним братом – художником Федором Шавріним.

Монографія Якова Скульського «Ладіслав Тракал. Митець та педагог» (Харків, 2020) присвячена хоч і знаному, але досі не вивченому україно-чеському художникові початку ХХ ст., який жив і працював у Харкові. Цікаво, що в колекції Лебединського художнього музею ім. Б. К. Руднєва зберігаються дві роботи цього митця: невеличкі графічні портрети засновника та першого директора музею Бориса Руднєва.

Безмежно вдячні Галині Володимирівні Алавердовій за щедрий дарунок! Без сумніву, ці чудово ілюстровані видання знайдуть своїх читачів, зацікавлять не лише фахівців, а й широке коло шанувальників образотворчого мистецтва.

Коментарі