ЩЕДРІ ВРОЖАЇ – САДІВНИКАМ І ГОРОДНИКАМ

Дачники та щасливі власники садово-городніх активів, ваш час  одержання врожаїв овочів і фруктів настав!

Земля потребує багато турботи і уваги, а  кожний новий городній сезон потребує від господарів пильності,  докладених зусиль. Кожну  рослину потрібно дбайливо доглянути, приголубити і за це вона неодмінно віддячує щедрим урожаєм.

Складно передбачити погодні умови, шкідників і хвороби культур, але при розумному підході ви можете зменшити ризики виробництва продукції рослинництва і садівництва  й забезпечити цілорічний достаток сім’ї. Дотримуйтесь певних правил дбайливих господарів:

v  для вдалого врожаю потрібні хороша розсада або правильно підібраний сорт, відмінний полив та добриво для землі;

v  віддавайте перевагу органічним добривам;

v  чим родючіший грунт, тим більше він принесе врожаю. До речі, на родючих грунтах ростуть особливі бур’яни: якщо помітите на ділянці чистотіл, снить, таволгу, іван-чай, підліски, мокрицю, малину, лободу та кропиву, - з вашим грунтом все нормально!

v  обов’язково подбайте про захист городу і саду від хвороб і шкідників. Регулярно оглядайте рослини, щоб не пропустити їх появу;

v  інвентар повинен бути зручним і легким, адже працювати з ним доведеться  довго, а регулярний шопінг у пошуках лопати не завжди буває на часі.

Ці та інші поради ви знайдете у виданнях на відкритому перегляді літератури «Де господар добре робить, там і поле буйно родить», розгорнутому  у @відділі економічних, технічних і аграрних наук (зала 304) в рамках циклу «Читання під час і після війни». Видання ознайомлять вас з екологічно безпечними технологіями, цікавим досвідом вирощування продукції садівництва і рослинництва, новими сортами сільськогосподарських культур.

Нехай ваш сад і город будуть здоровими, плодовитими і екологічно чистими! Бажаємо вам успіхів і гарних врожаїв! А овочі і фрукти з власної ділянки завжди смачніші, ароматніші  і соковитіші.

Коментарі