НОВІ НАДХОДЖЕННЯ ЗА ЧЕРВЕНЬ 2024 РОКУ

 

Багряний І. Морітурі : повісті та п’єса / І. Багряний. – Харків : Фоліо, 2023. – 383 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
Видання містить три різні за жанром твори – драму, повість-вертеп і комедію-сатиру, які об’єднані однією ідеєю : показати гордість, стійкість та нескореність українців у буремних подіях XX ст. І. Багряний пише про тих, хто, пройшовши через жахіття катівень НКВС, не зламався, а також тих, хто, опинившись між фашизмом і більшовизмом, віддав своє життя за вільну Україну.
Бебешко Л. Вишивальні традиції України : білі та писані сорочки / Л. Бебешко. – Харків : Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2023. – 160 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
У виданні подано інформацію про типи крою, види композицій, орнаментів та мотивів вишивки білих сорочок і художньо-технологічні особливості чорних писаних вишиванок.
Дегтярьов С. І. Повітові суди Північно-Східної України наприкінці XVIII – у середині ХІХ ст.: функції, персональний склад, документація : монографія / С.І. Дегтярьов – Суми : Триторія, 2022. – 424 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
У монографії висвітлено історію та особливості функціонування повітових судів на землях Північно-Східної України.
Логвиненко Б. Деокупація. Історії опору українців 2022 / Б. Логвиненко. – Київ : Ukraїner, 2023. – 279 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
В основі цієї книжки – репортажі про поїздки у квітні–листопаді 2022 року деокупованими територіями України, також землями, що були на межі окупації і постраждали від бойових дій. Головне у цих історіях – голос і пережитий досвід героїв, з якими говорив автор.
Лютий Т. Сковорода. Самовладання / Т. Лютий. – Київ : Темпора, 2022. – 632 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
Г. Сковорода посідає особливе місце в історії України, позаяк є свідком поступової втрати Гетьманщиною автономії та її перетворення на провінцію в умовах експансії Російської імперії.
Нагорна О. Георгій Нарбут / О. Нагорна. – Харків : Фоліо, 2021 . – 121 с. – (Знамениті українці)
Примірники: всього: 2 – ВКЛ(2)
Про Георгія Нарбута, нашого земляка, автора перших українських державних знаків, одного із засновників та ректора Української Академії мистецтв. Георгій Нарбут належить до кагорти найвизначніших українських графіків та художників-ілюстраторів.
Обиденна М. О. Жанр есе. Як писати есе на різні теми: основи письменницької майстерності / М. О. Обиденна. – Київ : Український письменник, 2020. – 132 с.
Примірники: всього: 2 – СВМ(1), АДЮ(1)
Ця книжка для тих, хто хоче навчитися майстерно писати художньо-публіцистичні твори у жанрі есе.
Осадчий Є. М. Шляхи Путивльського повіту XVI–XVII століть / Є. М. Осадчий. – Харків : Експрес-книга, 2024. – 344 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
Книга присвячена питанням, пов’язаним з реконструкцією суходільних шляхів сполучення Путивльського повіту ХУІ–ХУІІ століть, які відігравали значну роль в економічному розвитку регіону, а також у численних війнах того часу.
Подобна Є. В. Форпост Охтирка / Є. В. Подобна. – Харків : Фоліо, 2023. – 222 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
Ця книга-мозаїка історії про оборону міста. Про тих, хто захищав, допомагав, рятував. Та про тих, чиє життя відібрали російські окупанти протягом кінця лютого–березня 2022 р.
Сегеда С. Пантеон України : монографія. Кн. 1. Місця поховань визначних діячів української історії та культури Х – початку ХІХ ст. / С. Сегеда. – Київ : Києво-Могилянська академія, 2016. – 482 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
На сторінках пропонованої книги наведено інформацію про місця останнього спочинку багатьох відомих постатей української історії, починаючи з епохи Київської Русі й завершуючи останніми десятиліттями козацької доби.
Суми: яскраві імена. – Суми : ФОП Щербіна І. В., 2021. – 100 с.
Примірники : всього : 9 – ВЗФ(1), СВМ(1), ВКЛ(3), ВМ(2), АБ(1), АДЮ(1)
"Суми: яскраві імена" є продовженням серії видань, що виходять у межах проєкту Сумської міської ради "Я-сумчанин". У книзі містяться розповіді про мешканців обласного центру, які наполегливо працюють, формують громадську думку й надихають інших своїм прикладом. Це представники різних професій, водночас їх єднає прагнення зробити світ кращим. Їхні історії заслуговують на повагу й спонукають до дій на благо міста й України.
Сумцов М. Ф. Слобожане : історично-етнографічна розвідка / М.Ф. Сумцов. – Харків : Видавець С. Г. Рожко, 2017. – 256 с.
Примірники: всього: 2 – ВКЛ(1), ВЗФ(1)
Книга видатного українського вченого Миколи Сумцова (1854–1922). ЇЇ по праву можна вважати енциклопедією Слобідського краю від початку колонізації до перших десятиліть ХХ століття.
Талант: інструкція з використання. Як перетворити свою творчу іскру на професію. – Львів : Видавництво Старого Лева : Фундація Дарини Жолдак, 2022. – 256 с.
Примірники: всього: 1 – АДЮ(1)
"Талант: інструкція з використання" – книжка, створена "Фундацією Дарини Жолдак", яка розповідає підліткам і дорослим про різноманітні творчі професії та про те, як відчути та розвивати свій талан. 13 креативних індустрій, реальні історії визнаних українських професіоналів, цікаві факти про професії.
Харук А. Бойова хроніка 2022 року / А. Харук. – Київ : Вид-во РАЦІО, 2024 . – 240 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
Серія нарисів, які включають в себе описи бойових дій навколо Києва, Чернігова, Харкова та Сум, операції по звільненню Харківщини і Херсонщини та інші події російсько-української війни впродовж 2022 року.
Шугай О. Іван Багряний, або через терни Гетсиманського саду : роман-дослідження / О. Шугай. - Київ : Дніпро, 2024. – 632 с.
Примірники: всього: 1 – ВКЛ(1)
Роман-дослідження вперше – проникливо і переконливо знайомить з унікальними документами, досі незнаними фактами життя і творчості видатного письменника і мислителя XX століття Івана Багряного. Поринувши в глибину і живу течію оповіді, читач матиме змогу відчути себе активним учасником незвичайного пошуку і співтворцем цієї книжки, навчаючись допитливості, спостережливості, уміння знаходити, відкривати.



Коментарі