ЧИТАЙ! ПІЗНАВАЙ! ДІЙ!


Західноукраїнські землі другої половини XIX – початку XX ст. дали чимало видатних громадських діячів, вчених, письменників, людей, відданих українській ідеї, справжніх патріотів. Серед них визначне місце своєю плідною і різнобічною діяльністю посідає Степан Смаль-Стоцький.

Життя і діяльність академіка, відомого українського культурного й громадсько-політичного діяча, педагога, видатного вченого-славіста, який зробив вагомий внесок у розвиток української філології, літературознавства, історії. висвітлюють Віктор Даниленко, Олександр Даниленко, Олександр Добржанський у своїй книзі «Степан Смаль-Стоцький «Заслужений перед усією Україною».

Автори розповідають про роботу Степана Смаль-Стоцького на посаді   професора Чернівецького університету,  як він став одним із перших академіків Української академії наук, почесним членом Наукового товариства імені Т. Г. Шевченка у Львові, депутатом буковинського сейму і австрійського парламенту.

З видання можна дізнатися, як він у ранзі посла представляв Західноукраїнську Народну Республіку в Чехословаччині, як був засновником і першим президентом Української Могилянсько-Мазепинської академії наук.

Книга чекає на вас у Відділобслуговування користувачів (№ 307)

#Знайомтесь_і_читайте!


Коментарі