РАДИМО ПРОЧИТАТИ. Артем Чех «Хто ти такий?»

Українська література, як і всі інші явища у нашій країні, зазнає відчутного впливу війни. Вона позначилася на усіх сферах нашого життя, культура і література не стали виключеннями. На сучасному видавничому ринку спостерігається серйозне пожвавлення такої літератури: протягом останніх років вийшла друком досить велика кількість різноманітних видань, серед яких важливе місце займають і твори від наших військових. Одним із таких авторів є письменник Артем Чех, автор більше десятка книжок прози та лауреат кількох престижних літературних премій, молодший сержант Збройних Сил України.

Книжка «Хто ти такий?» - це класичний роман виховання. Історія дружби тривалістю у 10 років між простим хлопчиком з провінції Тимофієм та ветераном війни в Афганістані Феліксом. Це роман не лише про дорослішання в умовах 90-х років, але й про посттравматичний синдром як нагадування тим, хто залишився на Великій землі, що війна завжди поруч.

Вся книга – це своєрідний діалог між головними героями із ключовим запитанням: «Хто ти такий?».

За мотивами цього роману українська режисерка Ірина Цілик зняла свій дебютний повнометражний ігровий фільм «Я і Фелікс».

Ця книжечка чекає на Вас на юнацькому абонементі Сумської ОУНБ.

Коментарі