Бути ветеринаром – це покликання (до Дня працівників ветеринарної медицини)

Ветеринарні працівники України щорічно у другу неділю серпня відзначають своє професійне свято. Термін «ветеринар» з латиноамериканської означає людину, яка робить тварину «знову працюючою». Ветеринарія – досить давня галузь. Спроби лікувати тварин людина робила практично з часу приручення їх та одомашнення. Ветеринари допомагають братам нашим меншим знову стати здоровими та активними, дарують радість і їм, і їхнім господарям. Ці ангели тваринного світу рятують тих, хто не може сказати, що і де болить, поскаржитися і розповісти про свої переживання. Вони розуміють тварин без слів.

Книги та періодичні видання, представлені на перегляді «Мистецтво лікувати і дарувати любов тваринам», організованому у відділі документів з природничих та аграрних наук, розповідають про нелегкі будні працівників ветеринарної медицини.

Вітаємо ветеринарних працівників із професійним святом! Бажаємо, щоб робота окрилювала, надавала сили. Нехай завжди вдається зцілювати хворих тварин та отримати у відповідь ласку і доброту в їхніх очах.


Коментарі