Юрій Іздрик – український митець сучасності


Сьогодні народився Юрій Романович Іздрик – український письменник, поет, культуролог, музикант, автор концептуального журнального проєкту «Четвер». В 14 років почав писати свої перші вірші. Після школи вступив до Львівського політехнічного інституту. Отримавши диплом механіка він зрозумів, що це не та діяльність, якою він хотів би займатися. І вже в кінці 80-х років бере активну участь у культурному житті Івано-Франківська. Починає працювати в журналі «Четвер». Пише вірші, прозу. У 2009 році Юрій Іздрик отримує нагороду «Книга року Бі-Бі-Сі 2009» за збірку есеїв «Таке». У 2014 році Іздрик разом із Григорієм Семенчуком створюють музичний колектив «DrumТИатр».
Митець став одним із найпопулярніших українських поетів. Його вірші влучають у самісіньке серце. За словами поета, усі вони з’явилися з кохання.
пам’ять дощами вимило
розум вітрами вимело
хто тебе мила вимолив?
хто тебе з неба виманив?
звідки ти щастя випало?
взяло мене і випило…
Сергій Жадан про Юрія Іздрика сказав: «…автор блокбастерів «Воццек» і «Подвійний Леон», милий інтелектуальний монстр, така собі рептилія нової української літератури». Постать яскрава і колоритна. Митець, книги якого потрібно розплутувати, над якими варто замислюватись, у яких кожен знаходить щось від себе самого. Мова його творів особлива, має дивовижний ритм, що нагадує серцебиття, музику душі – звуки реального життя.
Вітаємо письменника з Днем народження! Бажаємо Перемоги та Миру, невичерпного творчого натхнення, незвичайних сюжетів, творчих ідей, вірних шанувальників. Нехай на творчому шляху зустрічається тільки успіх, а на життєвому – щира любов. Будьте щасливі!
#Про_Україну_українців


 

Коментарі