Інтернет – територія безпеки (до Дня безпечного Інтернету)

 

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Це вже 20 День безпечного Інтернету.

У січні 2004 року Єврокомісія запропонувала святкувати Всесвітній день безпечного Інтернету. Ідею підтримали європейські некомерційні організації European SchoolNet та Insafe. Головним координатором свята є некомерційна організація Insafe (European Safer Internet Network).

День безпечного Інтернету – подія, основною метою якої є інформування людей про відповідальне та позитивне використання цифрових технологій, поширення знань про безпечне використання Інтернету серед дітей та молоді. Традиційно він проводиться у другий вівторок лютого. В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року.

День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується мережею Insafe/INHOPE, а також тридцять одним національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

Ця подія акцентує увагу на позитивному використанні технологій і вивченні ролі, яку грає людство в створенні кращої і більш безпечної онлайн-спільноти.

День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом як у закладах освіти, бібліотеках, громадських організаціях, так і в органах влади, бізнесових структурах. Щороку до Дня безпечного Інтернету у всьому світі приєднується все більше організацій.

Підвищити свою освіченість з питань безпеки в Інтернеті ви можете за лінками:

https://sites.google.com/view/biblioinform/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0 – вебнавігатор корисних інтернет-ресурсів щодо організації безпечної роботи, навчання та дозвілля в інтернеті

https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene/seria-1-vazlivist-ludskogo-faktoru-v-sistemi-bezpeki-vidi-hakerskih-atak-viznacenna-ponatta-kibergigiena,

https://vumonline.ua/course/digital-security-and-communication-online/

Коментарі