Нові надходження

Асєєв С. «Світлий Шлях»: історія одного концтабору : пер. з рос. / С. Асєєв. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. – 448 с.
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
В’язниця, що насправді є концтабором, діє в сучасній Україні і нині продовжує функціонувати на підконтрольній Росії частині Донбасу. Журналіст Станіслав Асєєв написав цю книжку – відверту, емоційну, глибоку, в якій запитань більше ніж відповідей, бо життя людей після звільнення з полону назавжди розділилося на «до» і «після».
Деан С. Як ми вчимося. Чому мозок навчається краще, ніж машина... Поки що : пер. з англ. / С. Деан. – Вид. друге. – Київ : Лабораторія, 2021. - 288 с.
Примірники: всього:1 – ЧЗЮ(1)
Ця книжка охоплює широкий спектр інформації про особливості нашого розуму: від того, як у дітей народжується базова свідомість, до алгоритмів роботи мозку дорослої людини. Читач дізнається, як він узагалі навчився сприймати цей світ, чому так важко навчити машину елементарних дій, які може виконувати навіть немовля.
Джонсон Б. Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію / Б. Джонсон. – Харків : Віват, 2023. – 400 с. – (Біографії та мемуари)
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
Аналізуючи досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать, Джонсон зобразив Черчилля як незрівнянного стратега, людину надзвичайно сміливу, красномовну й глибоко гуманну. Безстрашний на полі бою, один із найкращих ораторів усіх часів, лауреат Нобелівської премії з літератури, Вінстон Черчилль спростував думку, що історія – це місце дії великих знеособлених сил. Життя цього чоловіка є доказом того, що одна людина – відважна, геніальна, визначна – може формувати світовий лад.
Ішігуро К. Залишок дня : роман / К. Ішігуро. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2022. – 240 с.
Примірники: всього: 1 – АДЮ(1)
Улітку 1956 року дворецький Стівенс, який усе життя прослужив у багатому маєтку під назвою Дарлінгтон-Голл, вирушає в автомобільну мандрівку південно-західною Англією.
Казарін П. В. Дикий Захід Східної Європи / П. В. Казарін. – Харків : Віват, 2022. – 320 с.
Примірники: всього: 1 – ВОК(1)
Автор Павло Казарін, публіцист, телеведучий, Лауреат премії «Високі стандарти журналістики». «Дикий Захід Східної Європи» – це подорожні записки людини, яка залишила свій дім, аби залишитися вдома. Авторська хронологія новітньої української історії. Це спроба підсумувати все, що нас змінило, і все, що лишилося незмінним.
Орвелл Дж. 1984 : роман / Дж. Орвелл. – Київ : Вид-во Жупанського, 2022. – 320 с. – (Майстри світової прози)
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
«1984» – один з найголовніших і вже точно найважливіший роман минулого сторіччя. В романі автор змалював тоталітарне суспільство майбутнього, де цілком ігноруються базові гуманістичні принципи, а влада здійснюється за допомогою примусу і насилля. Автор ставить питання: Що таке влада? Яка її природа? Куди прямує сучасне суспільство? І чи можливий прояв свободи в умовах абсолютної тоталітарної влади?
 Пільюччі М. Нові стоїки : 52 уроки для наповненого життя : пер. з англ. / М. Пільюччі, Г. Лопес. – Вид. друге. – Київ : Лабораторія, 2022. – 336 с.
Примірники: всього: 1 – ВОК(1)
Це практичний посібник допоможе вам застосувати навички стоїцизму у повсякденному житті, навчитися мислити тверезо, тримати удар долі і знайти щастя.
Плохій С. Брама Європи : історія України від скіфських воєн до незалежності / С. Плохій. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. – 512 с.
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
Оповідь охоплює широкий період історії України-від її зародка до найновіших часів, коли перед українцями постав доленосний вибір. Щоб зрозуміти тенденції, які лежать в основі поточних подій в Україні, та їхній вплив на світ, потрібно зрозуміти їхні витоки. Саме це і є головним задумом авторитетної новаторської книжки, написаної з надією, що історія допоможе зрозуміти сучасність і в такий спосіб.
 Сендс Ф. Східно-Західна вулиця. Повернення до Львова / Ф. Сендс. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2022. – 652 с.
Примірники: всього:1 – ВОК(1)
Спроба поговорити про минуле, в ній відчитаєте водночас історичну детективну історію, історію родини й законний трилер між минулим і сьогоденням, переплітаючи кілька історій в одне ціле.
Тримбач С. Богдан Ступка. Метаморфози / С. Тримбач. – Київ : Дух і Літера, 2022. – 336 с. – (Постаті культури)
Примірники: всього: 1 – ВМ(1)
У книзі висвітлюється життя і творчість Богдана Ступки, великого українського актора театру і кіно. Читачі можуть дізнатися про його стосунки з родиною, з друзями та про мистецтво акторства. На сторінках книги представлені біографічні нариси, фрагменти інтерв’ю та статті.
Франкл В. Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі / В. Франкл. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. – 160 с.
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
Віктор Франкл – всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ. 1942 року він потрапив до концтабору, де на нього чекали голод, приниження, хвороби, постійна загроза життю. Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, він дізнається, що відбувається з людиною, яка раптово усвідомлює, що їй «нічого втрачати». Як психотерапевт, автор прагне дізнатися, як допомогти людині досягнути величі духу попри важкі обставини.
Харарі Ю. Н. 21 урок для 21 століття / Ю. Н. Харарі. – Київ : Букшеф, 2022. – 416 с.
Примірники: всього: 1 – АДЮ(1)
Що означає підйом Дональда Трампа? Що можна зробити з епідемією фейкових новин? Чому ліберальна демократія зазнає кризи? Чи повернеться Бог? Чи наближається нова Світова війна? Яка цивілізація домінує в світі – Захід, Китай, іслам? Чи варто Європі тримати відкритими двері для іммігрантів? Чи може націоналізм вирішити проблеми нерівності й зміни клімату? Що треба вчинити з тероризмом?
Шевченко Т. Г. Кобзар : вірші / Т. Г. Шевченко. – Київ : Дух і Літера, 2022. – 352 с.
Примірники: всього: 4 – СРіЦВ(1), ВКЛ(1), ВОК(1), ЧЗЮ(1)
До вибраних творів «Кобзаря» увійшли поетичні твори, де найповніше виражена любов до України і до волелюбного українського народу, який упродовж багатьох століть боровся за право жити у власній незалежній державі.
 Шор М. Українська ніч. Історія революції зблизька : пер. з англ. / М. Шор. – Київ : Дух і Літера, 2018. – 264 с.
Примірники: всього: 3 – АБ(1), ЧЗЮ(1), ВОК(1)
Книжка Марсі Шор, дослідниці новітньої історії Східної Європи з Єльського університету розповідає про Революції Гідності, заснована на оповідях активістів і бійців, розгортає контексти їхніх власних інтерпретацій пережитого та бачення майбутнього України.
Ялом І. Питання життя і смерті / І. Ялом, М. Ялом. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2022. – 270 с.
Примірники: всього: 1 – ВОК(1)
Ця книжка – своєрідний щоденник, який вели Ірвін Ялом і його дружина Мерилін у час найтяжчого випробування. Тут немає настанов і мотиваційних порад, а є досвід людей, що навчилися приймати невідворотне.

Коментарі