Вихідні з користю. Алі Мітґуч «Довкола колеса»

Людина споконвіків прагнула пересуватися швидше та комфортніше й постійно винаходила нові транспортні засоби. Протягом тисячоліть було вигадано найрізноманітніші способи, аби перевозити щось з одного місця в інше. Проте найбільш практичним виявилося транспортування на колесах.

На сторінках енциклопедії «Довкола колеса» автором якої є Алі Мітґуч, розповідається про історію колеса, а також коротко йдеться про історію розвитку транспорту.

Сам автор є графіком, художником та ілюстратором. Він надзвичайно багато ілюструє для дітей, а за всесвітньо відомі розглядалки, так звані «віммельбухи» («пістряві книги»), ще 1969 року отримав Німецьку молодіжну літературну премію.

Ця книга — екскурсія, що починається від першого пересування важких предметів на круглих стовбурах дерев. А далі розповідає про колесо шумерів, кмітливі конструкції коліс різних народів у давнину та бойові колісниці, значення коліс у будівництві й на війні, про купецькі упряжки та розкішні карети.

Читачі дізнаються, якими були перші транспортні засоби і за допомогою чого їм надавали руху, як виник велосипед та коли почали кататися на роликових ковзанах, чому колесо є важливим при гасінні пожеж та як виглядав прототип сучасного автомобіля.

Видання чекають на вас у відділі абонементу для юнацтва (№302).

#ВихідніЗкористю



Коментарі