ТВОРЧА ЗУСТРІЧ ПОЕТЕСИ СВІТЛАНИ ПЕТРЕНКО У СУМСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ НАУКОВІЙ БІБЛІОТЕЦІ

 

Творча зустріч «Крила любові» поетеси, авторки двох поетичних збірок «Між простором і часом» та «Усміхайся, сонечко!» Світлани Петренко відбулася у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці 6 липня 2024 року.

Захід відбувся в межах літературного клубу «Дивослово», який впродовж багатьох років популяризує творчість письменників-краян.

У актовій залі бібліотеки зібралися люди різного віку, яких об’єднує любов до поезії, до українського слова - шанувальники таланту поетеси, друзі-літератори, музиканти, молоді поети-початківці та відвідувачі книгозбірні.

Захід був сповнений ліризму й щирості. Авторка читала вірші, презентувала присутнім відеокліпи пісень на її слова, у яких знайшли відображення, як патріотизм, любов до рідної землі, так і жартівливі мотиви.

Особливої душевності творчому вечору додали слова вітання від співробітників бібліотеки, керівниці літературно-музичної студії «Літера» Ірини Булахової, колег-студійців та декламування її віршів відомими митцями нашого краю.

На завершення поетеса розповіла про свої творчі плани, участь у різноманітних літературно-музичних проєктах, бажання реалізувати свій потенціал у новій збірці.

Світлана Петренко подякувала, по-перше воїнам ЗСУ за можливість проведення заходу, а також колективу Сумської ОУНБ наголосивши, що такі творчі зустрічі у бібліотечному просторі головної книгозбірні Сумщини, яка вже давно є не просто книжковою скарбницею, а й стала гостинним творчим хабом для спілкування, літературних дебютів, розкриття особистих талантів і надихає митців на подальші творчі здобутки.

Зустріч відбулась у теплій атмосфері й не залишила байдужим жодного з присутніх.

 





 

 

 

Коментарі