Пласідо Домінго 80 років

21 січня виповнюється 80 років кращому співаку сучасності, чуттєвому лірико-драматичному тенору ПЛАСІДО ДОМІНГО!
«ОПЕРА – це безсмертне мистецтво, воно завжди існувало і буде жити до тих пір, поки людей хвилюють щирі почуття і романтика... Музика вчить нас гармонії, несе мир. Це і є її головне покликання!"-так вважає ПЛАСІДО ДОМІНГО.
Говорячи про видатного співака, критики оперують не тільки емоціями, але і цифрами. Його репертуар включає 150 партій, близько 3800 виступів як співака і близько 500 як диригента. П. ДОМІНГО належить рекорд ГІННЕСА по тривалості оплесків: після виступу в опері «ОТЕЛЛО»у Віденській державній опері в 1991 році оплески публіки тривали 80 хвилин; він виходив на уклін 101 раз.
ПЛАСІДО ДОМІНГО виповнюється 80 років, але, незважаючи на цей вельми поважний вік, артист зберіг силу свого голосу і сценічний шарм.
Тенор і баритон, диригент і піаніст, рекордсмен за тривалістю співочої кар'єри. Вже понад півстоліття він успішно виступає на найкращих сценах світу. Вдача ніколи не відверталась від нього, зробивши його, мабуть, найвідомішим оперним співаком свого часу.
Обігруючи буквальне значення свого імені (PLACIDO - "спокійний"(ісп.)), ДОМІНГО стверджує, що його характер не має нічого спільного із спокоєм, і він "іржавіє", коли відпочиває. Унікально і те, що співак, який зробив запаморочливу кар'єру як тенор, також блискуче виконує і партії баритону.
Стиль співу ДОМІНГО визнаний бездоганним і вишуканим.
Життя великого співака завжди наповнене любов'ю. Він вперше одружився в 16 років, але щастя йому приніс другий шлюб. ПЛАСІДО вже більше півстоліття живе зі своєю другою дружиною МАРТОЮ ОРНЕЛАС.
У подружжя народилося двоє синів, один з яких, теж ПЛАСІДО, також зробив музичну кар'єру. Другому сину дали ім’я героя опери Дж. Верді «Сила долі» —АЛЬВАРО.
ПЛАСІДО ДОМІНГО- володар 9 премій Греммі.
Він з впевненістю висловлюється про майбутнє оперного жанру: «Поки існує хоть крапля романтики, не треба хвилюватися за майбутнє опери».
Вітаємо видатного співака з ювілеєм і зичимо здоров’я і творчого натхнення!



Коментарі