НОВИЙ ЧАС – НОВІ КНИГИ


Ми – це наш мозок. Адже будь-які дії, рішення чи думки обробляє він, а вже потім вони потрапляють до нас. Людський мозок — своєрідний комп’ютер з безліччю функцій та індивідуальних можливостей.

Щоб завжди залишатися собою, підтримувати ясність розуму, хорошу пам’ять і зосередженість, варто особливу увагу приділяти здоров’ю мозку.

До відділу медичної літератури Сумської ОУНБ надійшли нові видання, які містять корисну інформацію про контроль і профілактику хвороб мозку.

Це книги лікаря, вченого-нейробіолога зі світовим ім’ям Діка Свааба «Ми – це наш мозок» та «Наш творчий мозок» – наукові бестселери, в яких він досліджує найпотаємніші куточки нашого мозку.

Простежуючи людське життя від народження до смерті, Дік Свааб намагається дати відповідь на такі непрості питання – як оточення впливає на мозок та вибір професії, що таке агресія та звідки беруться злочинці, звідки виникає креативність, мистецтво – це ліки для мозку чи хвороба, чи є безпечним канабіс та багато інших питань. Дік Свааб говорить про взаємодію мозку із середовищем, оскільки це, на його думку, робить нас людьми. І не просто людьми, а унікальними особистостями.

Цікавою буде також збірка неформальних нарисів Лізи Фельдманн Баррет «7 ½ уроків про мозок». Кожен із нарисів пропонує кілька цікавих наукових ідей про мозок і розглядає, що вони можуть відкрити нам про людську природу. Ці нариси запрошують поміркувати про те, що ви за людина або ким можете стати.

Запрошуємо до Відділ медичної літератури на ознайомлення з новинками.



Коментарі