ВІРНИЙ ДРУГ ТА ЗАХИСНИК

 


Понад 16 тисяч років з моменту приручення собаки виконують роль не лише компаньйонів, помічників, а й захисників. Нині в умовах воєнної агресії рф собаки не лишаються осторонь війни. Вони теж допомагають у боротьбі з російським агресором: беруть участь у розмінуванні, патрулюють вулиці, виявляють ДРГ, боронять блокпости, евакуюють людей з гарячих точок, відіграють важливу роль у допомозі з охороною військових баз, пошуком людей під завалами будинків і об’єктів інфраструктури.

Відданість своєму люблячому господарю – характерна риса усіх собак. Своїми захисними і сторожовими здібностями прославились протягом століть представники певних порід. Їх виділяють у окрему групу – сторожових. Вони пильні, спостережливі, розумні і слухняні, мають сильне почуття прив’язаності до своєї родини. Ідеальний сторожовий собака, як правило, великий, безстрашний і добре піддається дресируванню.

Із запропонованого перегляду літератури «Вірний друг та захисник» ви дізнаєтесь про найкращі породи чотирилапих для приватного будинку та охорони, про особливості догляду та дресирування службових собак, ознайомитеся з рекомендаціями для власників тваринк, що знаходяться у районі бойових дій. Цікавою буде інформація про домашніх улюбленців, які пережили обстріли разом з господарями і стали під час війни символом боротьби і витривалості.

Чекаємо на вас у відділі економічних, технічних та аграрних наук (зала № 304).

#читанняуВійну
#радимо_почитати_

 

 

 

 

Коментарі