РАДИМО ПРОЧИТАТИ СВІТЛАНА ТАРАТОРІНА «ЛАЗАРУС»

 
Кожен з нас по-різному проживає осінь. Для одних це золотава пора з теплими пледами, для інших – сумні дощові дні, а хтось узагалі вважає це найкращим часом для містичних фентезійних детективів.

Тим, хто шукає яскравих літературних вражень, радимо звернути увагу на книгу сучасної української письменниці Світлани Тараторіної «Лазарус».

Події роману відбуваються в 1913 році в Києві, де співіснують люди й нечисть — упирі, чорти, перевертні, лісовики, польовики й водяники. Головний герой твору – Тюрин Олександр Петрович, «чиновник з особливих доручень, підполковник, вид: homo sapiens», тобто детектив, що спеціалізується на злочинах, до яких причетна нечисть.

Сюжет роману побудований на описі розслідувань таких справ, які частково закінчуються не дуже вдало для детектива. Варто зазначити, що в романі «Лазарус» люди займають панівне становище в суспільстві, а нечисть чекає на повернення свого легендарного царя — Змія.

Світлана Тараторіна ризикнула і поєднала різні жанри: історичного роману, слов’янської міфології, фентезі, детективу, легенд, жахів та містики. Думаємо, що це і є цей магічний коктейль, який зробив книжку саме такою цікавою.
Ця книжка знаходиться на @Абонемент Сумської Обласної Бібліотеки

Коментарі