Історична хвилина слави


28 жовтня – одна із найбільш значущих дат в історії України. Адже саме в цей день, у далекому 1944 році, відбулось остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України.
 
Відділ абонементу презентує книжкову виставку «Книга пам’яті України розповідає». Документи, представлені на експозиції, розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій.
 
Бібліотекар Ольга Левенець провела бібліографічний огляд літератури для користувачів абонементу. Юних відвідувачів зацікавили книги про боротьбу і мужність нашого народу, про героїзм і самопожертву воїнів–українців у боротьбі з нацистськими окупантами.

Книжкова виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій з нацизмом, а й усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.

Коментарі