НОВІ НАДХОДЖЕННЯ. БЕРЕЗЕНЬ 2024


Агеєва В. За лаштунками імперії : есеї про українсько-російські культурні відносини / В. Агеєва. – вид. 2-ге випр. – Київ : Віхола, 2023. – 360 с. – (Життя)
Примірники: всього: 1 – ВОК (ЧЗ)(1)
У цій книжці авторитетна літературознавиця Віра Агеєва через призму культурного процесу аналізує український спротив імперії та боротьбу за збереження колективної пам’яти.
Браун Г. Жити із "Зеленим серцем". Подбай про себе і планету : пер. з англ. / Г. Браун. – Київ : Наш формат, 2020. – 280 с.
Примірники: всього: 2 – ВЕТАН(1), АБ(1)
Розповідається про те, як наші звички та спосіб життя можуть покращити добробут і відновити Землю.

Гастінгс Р. Netflix і культура інновацій / Р. Гастінгс, Е. Маєр. – Харків : Віват, 2023. – 352 с. – (Актуальна тема)
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
У цій книжці ви знайдете поради, як створити компанію, у якій хочеться працювати та впроваджувати інновації. Крім того, ви дізнаєтеся про залаштунки роботи в найбільшому стримінговому сервісі, який досягнув неабияких успіхів завдяки унікальній корпоративній культурі.

Голідей Р. Відвага кличе. Доля допомогає хоробрим : пер. з англ. / Р. Голідей; пер. О. Замойська. – Київ : Наш формат, 2023. – 240 с.
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
Книга знайомить з різними відчайдухами і проявами сміливості. Це мама, що рятує дитину з-під авто, жінка, яка насмілилася йти власним шляхом, науковець-революціонер чи друг, що затулив товаришів під час аварії.
Демська О. М. Українська мова. Подорож із Бад-Емса до Страсбурга / О. М. Демська ; худ. В. Смаль. – Харків : Віват, 2024. – 304 с.: іл. – (Актуальна тема)
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
Орися Демська розповідає історію української мови, починаючи з моменту розпаду індоєвропейської прамови і до наших днів, про її взаємодію з іншими мовами, протистояння з російською, про українізацію і росіянізацію, про поразки, із яких вона таки вийшла переможницею.
Єргін Д. Нова карта світу. Енергетика, клімат, конфлікти : пер. з англ. / Д. Єргін ; пер. О. Гладкий. – 2-ге вид. – Київ : Лабораторія, 2022. - 488 с.
Примірники: всього: 1 – ВОК (ЧЗ)(1)
Лауреат Пулітцерівської премії Деніел Єргін викладає всеохопну панораму змін, які торкнуться мало не кожної країни світу. Це міжнародні конфлікти, боротьба за ресурси, зміна клімату.
Кентербері Д. Бушкрафт. Найважливіші навички для виживання в дикій природі : пер. з англ. / Д. Кентербері; пер. І. Бігун. – Київ : Наш формат, 2023. – 224 с.
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
Під однією палітуркою Кентербері зібрав поради й інструменти, що допомогли йому вціліти у глушині. Як вибрати і спакувати рюкзак, орієнтуватися на місцевості, розтаборовуватися, розпалювати багаття, добувати харч, найкраще зберігати ресурси.
 Клочко Р. Невидима битва. Як дисиденти боролися за незалежність України / Р. Клочко. – Київ : Віхола, 2023. – 288 с. – (Життя)
Примірники: всього: 1 – ВОК (ЧЗ)(1)
Про історію дисидентів, історію українського визвольного руху, який триває від середини 1950-х до другої половини 1980-х. років.
Корсунський С. Як нації відновлюються : досвід Східної Азії / С. Корсунський. – Харків : Віват, 2023. – 192 с. – (Історія та політика)
Примірники: всього: 1 – ВОК (ЧЗ)(1)
Проблем, що їх українцям належить розв’язати після перемоги, чимало. Проте досвід Японії, Республіки Кореї, Китаю та В’єтнаму, які повставали й відновлювались після стихійних лих і руйнівних воєн, свідчить: шлях від війни до стійкого миру та порядку можна подолати, якщо нація єдина, а плани відновлення розроблені з урахуванням найкращих світових практик.
Моя війна / І. С. Баглай, О. М. Бондаренко, Л. Гардінг. – Харків : Фоліо, 2023. – 254 с. – (Фронтир)
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
Відомі журналісти, які вважають своїм професійним і патріотичним обов’язком безпосередньо з місця подій із ризиком для життя розповідати всьому світу про цю нав’язану нам жахливу, руйнівну війну.
Наїр Ч. Держава сталого розвитку. Майбутнє урядування, економіки та суспільства : пер. з англ. / Ч. Наїр; пер. І. Гнатковська. – Київ : Наш формат, 2020. – 288 с.
Примірники: всього: 1 – ВОК (ЧЗ)(1)
Сталий розвиток – це можливість розбудовувати економіку, але не вичерпувати більше ресурсів, ніж здатна відновити Земля.
Сунь-дзи Мистецтво війни : пер. з китайської / Сунь-дзи ; пер. С. Лесняк. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2023. – 110 с.
Примірники: всього: 1 – АБ(1)
Філософсько-стратегічний твір давньокитайського воєначальника та викладені в ньому ідеї і поради стосуються не лише стратегії бою і завоювання, але й усієї діяльності людини, зокрема й бізнесу.
Україна Incognita / ред. Л. Івшина. – Вид. дев’яте, стереотипне. – Київ : Українська прес-група, 2022. – 407 с. – (Бібліотека газети "День")
Примірники: всього: 1 – ВОК (ЧЗ)(1)
Збірник статей про актуальні проблеми стародавньої, середньовічної, нової та новітньої історії України, опублікованих газетою "День" у 1997–2002 рр.
Чому Україна переможе Pozzію : проєкт Марка Гордієнка Русь проти Росії / К. Сорокіна, Н. Крестовська, В. Савченко и др. – Харків : Фоліо, 2023. – 414 с.
Экземпляры: всего: 1 – ВОК (ЧЗ)(1)
Різні за структурою тексти книги "Чому Україна переможе Роzzію" поєднує спільна ідея. Вони являють собою системний виклад фактів споконвічного протистояння двох межових позицій: волі з боку наших предків і сучасних українців та рабства, носієм якого є Росія не одне століття поспіль.


Коментарі