БЛАЖЕННИЙ ТОЙ, ХТО МИЛУЄ ТВАРИН

30 листопада відзначається Всесвітній день домашніх тварин. Його мета – розвинути в людях почуття відповідальності за домашніх улюбленців і вкотре нагадати суспільству, що «воно несе відповідальність за тих, кого приручило».

Під час воєнних дій потерпають не лише військові та цивільні громадяни, а й наші домашні улюбленці. Покинутих собак, котів, хом’ячків та папужок після початку війни стало набагато більше. Одні з них гинуть від ворожих обстрілів, інші втрачають дім і господарів. Звуки повітряних тривог, вибухів, зміна оточення призводять тварин до стресу. Багато чотирилапих знаходиться в зоні бойових дій, отримують поранення, потребують їжі, догляду та ліклування.

Кожен із нас може прийти на допомогу домашнім улюбленцям, які залишились без турботи і не можуть подбати про себе самостійно, – пожертвувати кошти чи корм для притулків, стати волонтером або взяти бездомну тваринку додому. Своїм ставленням до братів наших менших українці демонструють усьому світу, що ми - нація, яка цінує і береже життя кожної живої істоти.

Про тонкощі спілкування людей з домашніми улюбленцями, про допомогу бездомним тваринам у пошуку нового господаря розповідається на сторінках книг та періодичних видань, представлених на перегляді літератури «Блаженний той, хто милує тварин».

Запрошуємо вас у відділ економічних, технічних та аграрних наук, зала № 304.

Коментарі