Нові надходження

  

Продовжуємо знайомити з новими надходженнями, які нещодавно надійшли до нашої бібліотеки.

Згуровський М. Київська політехніка : шлях до зірок / М. Згуровський. – Київ : ВД АртЕк, 2021. – 440 с.

Михайло Згуровський у співпраці з видавничим домом «АртЕк» створили унікальне видання, присвячене піонерам авіа- й ракетобудування – Ігорю Сікорському, Сергію Корольову, Олександру Мікуліну, Костянтину Калініну, Дмитру Томашевичу і багатьом іншим видатним київським політехнікам, які присвятили своє життя авіаційним і космічним розробкам, що змінили історію людства.

Матеріали, подані в книзі, можуть служити корисним джерелом інформації для вчених, викладачів, студентів та аспірантів, а також для всіх, хто цікавиться історією науки й техніки.
Купрієнко О. Чорнобильська хроніка. Люди . Кн. 2 / О. Купрієнко. – Харків : Фоліо, 2021. – 206 с.

Це книга-присвята героям, які ризикували своїм життям і здоров’ям задля порятунку мільйонів інших людей. Вона містить історії шістнадцяти борців за наші життя.

Це свідки й учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: атомники, пожежники, медики, монтажники, оператори.

Кожна сторінка книги варта найуважнішого прочитання, адже не все ще сказане і почуте суспільством. Кожне слово, промовлене очевидцями тих подій, має величезну вагу для майбутніх поколінь. Справа живих – пам’ятати.
Лазебник В. Європейський слід у становленні української промисловості. Кінець XIX – початок XXI століття : іст. нариси / В. Лазебник. – Київ : ФОП Мазур А. В., 2021. – 272 с.

Книга відкриває приховану за радянських часів сторінку – діяльність європейських промислових інвестицій та підприємництва в Україні наприкінці XIX – на початку XX століття.

Це видання дозволить скорегувати та розширити сталі погляди на історію економічного розвитку України, сприятиме популяризації в Україні ідеї збереження індустріальної спадщини: створення на базі промислових підприємств, що підлягають закриттю, мережі технічних музеїв з перспективою їх включення до Європейського маршруту індустріальної спадщини.
Пермяков А. Шлях світла. Путівник по енергетичній трансформації України / А. Пермяков. – Київ : Поліпрінт, 2021. – 240 с.

Автор книги пропонує нам захопливу енергоподорож зі сходу до заходу найбільшими енергетичними об’єктами країни. Ця книга – потужний імпульс, аби відвідати їх як турист і дізнатися про діяльність тих людей, що схожі на чарівників – енергетиків. Адже сучасна людина звикла «діставати» світло одним натиском вимикача.

З книгами можна ознайомитися у відділі документів із економічних і технічних наук (3-й поверх, 305 зала).

Ласкаво запрошуємо на ознайомлення!





Коментарі