115 років від дня народження Астрід Ліндгрен

Сьогодні виповнюється 115 років від дня народження Астрід Ліндгрен – всесвітньо відомої шведської дитячої письменниці. З творчістю Астрід Ліндгрен знайомі сьогодні діти і дорослі на всіх континентах. З-під пера письменниці вийшли такі світові шедеври, як «Пеппі Довгапанчоха», «Малюк і Карлсон», «Брати Левине серце», «Міо, мій Міо» тощо. Чарівні казки і веселі розповіді посіяли частинку добра і любові в серцях вже кількох поколінь. У своїх творах Ліндгрен подарувала нам сонячний світ, в якому добро перемагає зло, а надія завжди справджується. Напевно, таким і має бути дитинство.

За вагомий внесок у дитяче виховання і заслуги перед світовою літературою письменниця удостоєна нагороди Ханса Крістіана Андерсена, яку ще називають Нобелівською премією в галузі дитячої художньої літератури. Роботи Астрід Ліндгрен були відзначені орденом Усмішки, орденом Нільса Гольгерсона, Премією Льюїса Керролла. На вшанування пам'яті та на честь самої Астрід Ліндгрен у 2002 році урядом Швеції було засновано премію її імені. Будинок, в якому проживала велика письменниця, став музеєм і національної пам'яткою Швеції.

Завітайте з дітками до Читального залу для юнацтва (№301) та отримайте насолоду від чудових перекладів українською мовою книг Астрід Ліндгрен.



Коментарі