ЧИТАЙТЕ! ПІЗНАВАЙТЕ! РОЗУМНІШАЙТЕ!


ПРОПОНУЄМО ДЛЯ ЧИТАННЯ
СЕРІЮ КНИГ «АПРІОРІ ДІТЯМ»

Львівське  видавництво «АПРІОРІ», книжкова діяльність якого охоплює всі вікові категорії, започаткувало серію «АПРІОРІ ДІТЯМ».
Книжки цієї серії адресовані учням молодшого та середнього шкільного віку для загального розвитку та пізнання, вчителям як додатковий матеріал до уроків, а також підказка батькам, щоб не осоромитися  з відповідями на питання, які так часто задають їм власні діти.
Завдяки цим книгам є можливість побувати в різних куточках нашої Батьківщини, згадати її історію та літературу. Особливу увагу видавці приділяють дизайну та художньому оформленню.
Ми пропонуємо вам для читання книги, які безпосередньо є в бібліотеці.
ЧИТАЙТЕ! ПІЗНАВАЙТЕ! РОЗУМНІШАЙТЕ!

ІВАНИЦЬКА ДАРІЯ «ДІТЯМ ПРО УКРАЇНУ»
«…Ця книжка – про прекрасну землю, яку Господь Бог створив з ясного бездонного неба, безкраїх ланів золотої пшениці, вічнозелених Карпат, синього-синього Чорного моря, голубооких волинських земель і жагучого південного степу…»
КОЛЯНДРУК ТАРАС «ДІТЯМ ПРО КОЗАКІВ»
На сторінках видання інформація для тих, хто цікавиться темою козацтва в Україні. В популярній формі розповідається про козаків, пластунів та характерників, їхню фізичну підготовку та бойове мистецтво. Розповідь доповнюють ілюстрації козацького побуту та бойових звитяг.

КРОТЮК ОКСАНА «ПРИЛЕТІЛА ПТАШЕЧКА»
Прочитавши книжку, ви дізнаєтесь як святкували  весняні народні свята ваші пращури в давнину. Навчитеся пісень та ігор, спробуєте опанувати їхні мистецькі вміння, виготовити цікаві речі (пташечку-підвісок, жайворонка з тіста, паперову ляльку, розфарбувати крашанки та навчитися плести віночки…).

«УКРАЇНСЬКІ КОЛЯДКИ ДЛЯ ДІТЕЙ»
          «Коляду для вас співаю,
          Дай вам Боже урожаю,
          Щедрих нив, садів квітучих,
          Зірку в небі на святвечір
          Для дорослих і малечі.
          Коляда моя лунає,
          Увесь світ з Різдвом вітає.»
Ця та інші колядки будуть гарною допомогою малечі на різдвяні свята.

Серед розмаїття літературно-художніх видань серії «Апріорі дітям» багато видань, що вводять читача в літературний світ.

«ОЛЕНА ПЧІЛКА – ДІТЯМ»
«… Незважаючи на свій поважний вік, широкі громадські і наукові інтереси, яким Олена Пчілка віддавала багато часу все своє життя, вона приділяла час і онукам своїм. Скільки різних казок оповідала вона їм!...» (Ізидора Косач-Борисова).
          До збірки увійшли вірші, казки, оповідання, байки, фольклорні записи Олени Пчілки.
«ІВАН ФРАНКО – ДІТЯМ»
Казки, оповідання та вірші, що зібрані в цій книзі, відкриють вам стежину до пізнання дитячих Франкових творів та його життєвого шляху. Вони допоможуть зрозуміти час, в якому жив великий Каменяр, навчать любити Україну.
«ЛЕСЯ УКРАЇНКА – ДІТЯМ»
Для найменших своїх читачів Леся Українка написала чимало віршів і казок, які ви прочитаєте в цій книжці. Деякі з них є уривками з її поем. Вони допоможуть вам ознайомитися з творчістю поетеси, зацікавитися нею.
Казки – не завжди веселі, бо їхні сюжети взяті із життя. Вони вчать долати життєві труднощі, як це робила сама Леся.
«МИКОЛА ВІНГРАНОВСЬКИЙ – ДІТЯМ»
М. Вінграновський – володар Національної премії України імені Тараса Шевченка за збірки творів для дітей «Літній ранок», «Літній вечір», «Ластівка біля вікна», «На добраніч». Ці дитячі вірші – світло всієї поезії автора. В них присутня дарована людям у дитинстві безпосередність сприйняття світу, фантазія, душевна чистота.
Із прозових творів ви знайдете в цій збірці оповідання «Гусенятко», «Козак Петро Мамарига», «Сіроманець».
(«МАРІЯ ЛЮДКЕВИЧ – ДІТЯМ»
В книжці зібрані різножанрові вірші поетеси, які відзначаються виховним та пізнавальним змістом, теплим гумором. Вам будуть до вподоби загадки, мирилки, лічилки, страшилки, квакалки.

Коментарі