3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

 


Щороку 3 грудня Україна разом з усім світом відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Україна взяла на себе і виконує конкретні зобов`язання щодо людей з інвалідністю відносно матеріального забезпечення, створює для них необхідні правові, соціально-побутові умови життя, надає ряд пільг, конституційно гарантує рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці організована книжкова виставка «Від серця до серця стежина добра».

На експозиції представлена література з соціального та правового забезпечення людей з інвалідністю, книги з психолінгвістики, спеціальної психології, логопедії, з основ фізичної реабілітації. Окремий розділ виставки присвячений актуальній проблемі – інклюзії в освіті, включення дітей з особливими освітніми потребами в освітній процес.

Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально-активними людьми, які надихають інших. Усунення бар`єрів на шляху до самореалізації людей з особливими потребами, гарантування доступу до освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

Виставка експонується у залі 207.



Коментарі