День малих і середніх підприємств

Святкування Дня мікро-, малих і середніх підприємств відбувається щорічно в третій декаді червня. Генеральна Асамблея ООН постановила призначити 27 червня в якості «Дня малих і середніх підприємств» в рамках своєї резолюції від 6 квітня 2017 року.

Мета цього заходу – сприяння підвищенню обізнаності широкої громадськості про ці форми бізнесу, підкреслення важливої роль мікро-, малих і середніх підприємств в справі досягнення цілей в галузі сталого розвитку, зокрема в заохоченні інноваційної діяльності, творчості та забезпечення гідної роботи для всіх.

Підприємства малого і середнього бізнесу є основою і фундаментом економіки більшості розвинених країн світу, а також відіграють ключову роль в економіках країн, що розвиваються. Вони в значній мірі забезпечують соціальний розвиток, зайнятість населення і отримання доходу в усьому світі.

В Україні, враховуючи збройну агресію російської федерації, всі зусилля спрямовані на захист країни. Війна вдарила практично по кожному бізнесу в Україні та нанесла державі втрати у сотні мільярдів доларів США. Але економіка держави має працювати за будь-яких умов. В цей складний час працівники бізнесу – фундамент економічної стабільності країни.

Українська влада ухвалила низку рішень для підтримки національної економіки в цілому та малого і середнього бізнесу зокрема.

Війна в Україні створила чимало проблем навіть для підприємців, які ведуть свою діяльність в умовно безпечних регіонах.

Це пов’язано і з відтоком персоналу, проблемами з доставкою товарів, значне підвищення цін, від’їзд більшості клієнтів та зниження їхньої платоспроможності. Та вже зараз українські компанії думають про своє післявоєнне відновлення і оцінюють можливі перспективи своєї діяльності. Адже малий та середній бізнес є одним із стовпів, на яких тримається національна економіка.

У відділі документів із економічних і технічних наук зібрана література з актуальних питань економіки, управління та розвитку підприємництва, бухгалтерського обліку на підприємствах малого бізнесу, антикризове управління підприємством.


Коментарі