Віконні технології: досконалість, якість, надійність

Швидко минає літо і на порозі вже стоїть осінь. Тому час подумати про утеплення житла, адже не за горами зима з тріскучими морозами.

Вікна відіграють чи не найбільшу роль в збереженні тепла в оселі, забезпечують певний температурний, вологообмінний і повітрообмінний режими, пропускають світло необхідного спектрального складу та зменшують проникнення шуму з вулиці.

З часів перших забудов вікнам завжди приділяли велику увагу, тому що їх значення в архітектурному оформленні будівлі важко переоцінити. Перш ніж прийняти сучасний вигляд вікно пройшло довгу історію: від того моменту, коли воно було просто отвором у стіні до складної сучасної конструкції, здатної підтримати будь-яке архітектурне рішення.

  На кожному етапі розвитку людства технічний прогрес вносив корективи в конструкцію та технологічний процес виготовлення вікон.

Сучасне вікно – це складна інженерна конструкція, до якої пред’являються дуже високі вимоги і від якої багато в чому залежить комфорт і дизайн житла або виробничого приміщення. Вікна – один з важливих елементів будинку, який сприяє створенню комфортних умов помешкання.

Сучасні технології дозволяють виготовляти вікна з алюмінію, дерева та металопластику, а також комбінувати ці матеріали. Такі вікна відрізняються прекрасними експлуатаційними характеристиками і сучасним дизайном. Вибір матеріалу для вікон кожна людина робить за своїми індивідуальними критеріями.

Алюмінієві вікна використовуються в основному при фасадному склінні, для приватних будинків і квартир дуже рідко, так як без спеціального теплозахисту вони холоднуваті та й вигляд тьмяного металу погано поєднується з уявленнями про домашній комфорт і затишок.

          Деревяні вікна нам більш звичні. Але якщо порівнювати обєктивно, то виготовлені з тришарового клеєного бруса, просочені численними клеями, смолами, протигрибковими складами і фарбами, вони зберігають від свого природного походження лише волокнисту структуру, а після встановлення гумових ущільнювачів рами стають повітронепроникними. Не кажучи вже про те, що дерево вимагає постійного спеціального догляду вже через 2-3 роки.

Сьогодні металопластикові вікна, мабуть, найпопулярніші.

В Україні можливість встановлювати металопластикові вікна з’явилася в 90-х роках минулого століття.

Спочатку вони використовувалися для обладнання теплиць, але поступово область їх застосування розширилася. Вже через кілька років металопластикові конструкції практично повсюдно замінили дерев’яні як на виробництвах і в офісах, так і в житлових помешканнях.

Зараз металопластикові конструкції присутні в кожному будинку, оскільки є гідною і доступною альтернативою дерев’яним виробам. Вони прості в монтажі, різноманітні по дизайну, прекрасно зберігають тепло, мають шумоізоляційні властивості і коштують відносно дешево.

Нові вікна з металопластику можуть мати будь-яку форму, чудово вписуються в будь-який інтерєр і можуть поєднуватися з будь-яким архітектурним стилем. У країнах центральної Європи віддають перевагу саме пластиковим вікнам.

Пластикові вікна завоювали прихильність багатьох людей завдяки своїй довговічності, практичності, легкості догляду, теплозбереженню приміщення. Адже вікна повинні довгі роки захищати будинок від негоди, шкідливих впливів навколишнього середовища, робити його теплим і затишним.

У відділі документів із економічних і технічних наук зібрана література з технології будівництва, виробництва та монтажу сучасних конструкцій вікон, яка буде корисною для фахівців-будівельників та власників осель. 

Пропонуємо до вашої уваги такі видання: 

Гетун Г. Багатоповерхові каркасно-монолітні житлові будинки: навч. посіб. / Г. Гетун, Б. Криштоп. – Київ : Кондор, 2005. – 220 с.

У посібнику розглянуто проектування та будівництво багатоповерхових каркасно-монолітних житлових будинків, сучасних конструкцій дерев’яних, алюмінієвих, металопластикових вікон.

Гоц В. Технологія будівельних алюмінієвих конструкцій: підручник / В. Гоц, О. Гелевера, В. Фролова. – Київ : КНУБА, 2007. – 380 с.

Подано класифікацію алюмінієвих будівельних конструкцій та обладнання, докладно висвітлено питання виробництва та монтажу сучасних конструкцій вікон.

Саницький М. Енергозберігаючі технології в будівництві : навч. посіб. / М. Саницький, О. Позняк, У. Марущак. – Львів : Вид-во Львівської політехніки, 2012. – 236 с.

Викладено основи енергозберігаючих технологій у будівництві, термомодернізаціі будинків, підвищення теплозахисних властивостей вікон.

Також звертаємо вашу увагу на періодичне видання «Віконні технології», яке є єдиним в Україні аналітичним виданням, що надає  повну інформацію про ринок світлопрозорих конструкцій, регулярно висвітлює новітні досягнення в галузі технологій і виробництва світлопрозорих конструкцій в Україні, а також країн ближнього і дальнього зарубіжжя.

Журнал «Віконні технології» буде цікавим для власників бізнесу, керівників компаній, інженерів, топ-менеджерів.


Ознайомитися з журналом «Віконні технології» онлайн ви можете за посиланням:

 

https://wt.com.ua/


Коментарі