Нові надходження у червні 2021 року


Вовк І. На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Іловайськ / І. Вовк. – Харків : Фоліо, 2020. – 475 с.: іл.. - (Хроніка)
Примірники: всього:1 - АБ(1)
Розповідається про становлення українського війська в умовах ворожого вторгнення й сепаратистського руху.

Гапченко А. В. Найнебезпечніші істоти планети / А. В. Гапченко. – Харків : Юнісофт, 2018. – 96 с.: іл.. – (Енциклопедія для допитливих)
Примірники: всього:1 – АДЮ(1)
У цій книзі зібрані маловідомі і дуже цікаві факти з життя тварин-мисливців, тварин-воїнів і тварин-замовників.
Гренемаєр Д. Велика книга про здоров’я для усієї родини / Д. Гренемаєр. – Тернопіль : Богдан, 2019. –144 с.
Примірники: всього:1 – ЧЗЮ(1)
Подано цікаву інформацію про будову і функціонування людського тіла, про зміни, що відбуваються в нашому організмі протягом життя.
Дорошенко О. Є. Василь Стус / О. Є. Дорошенко. – Харків : Бібколектор, 2020. –121 с.
Примірники: всього:1 – ЧЗЮ(1)
Трагічна доля судилася Василю Стусу (1938-1985)-талановитому українському поету, прозаїку, перекладачу, літературознавцю, правозахиснику, одному з найактивніших представників українського культурного руху 1960-х років. Він був людиною, не здатною на компроміси, яка завжди йшла шляхом правди і заплатила за це власним життям, людиною, яка з гідністю казала про себе: "... Голови гнути я не збирався, бодайщо б там не булою За мною стояла Україна, мій пригноблений народ, за честь которого я мушу обставати до загину".
Еверетт Д. Походження мови. Як ми навчилися говорити / Д. Еверетт. – Київ : Наш формат, 2019. – 344 с.
Примірники: всього:1 – ВОК(1)
Автор розповідає про походження мови від появи перших слів до більш ніж 7000 окремих мов, якими людство спілкується нині.
Коляда І. А. Казимир Малевич / І. А. Коляда. – Харків : Фоліо, 2018. – 121 с. – (Знамениті українці)
Примірники: всього:1 – ВМ(1)
Відомий художник і теоретик живопису, по праву і за походженням - художник української землі. Один із лідерів авангардської течії початку XX століття, засновник і гуру суперматизму, він був співзвучний часові, своїмироботами кидаючи виклик старому, пропонуючи нове, комбінуючи сміливу яскравість контрастних фарб і просту геометрію форм свого "абстрактного бачення навколишнього світу."
Макріді Е. Як перевиховати егоїстичну дитину (або ії батьків) : пер. з англ. / Е. Макріді. – Київ : Наш формат, 2018. – 328 с.
Примірники: всього:1 – ЧЗЮ(1)
Автор пропонує рецепт, як побороти егоїзм і навчити малечу поводитися відповідально, розвинути стійкий характер і виховати упевнених у собі дітей.
Невідома Україна : унікальні місця та споруди . – Київ : Арій, 2020. – 272 с.: іл.. – (Таємниці історії)
Примірники: всього:1 – АБ(1)
Розповідається про визначні місця України, церкви, собори, монастирі, які дихають історією і є свідками минулого нашої країни.
Стріха М. Український переклад і перекладачі: між літературою і націєтворенням / М. Стріха. – Київ : Дух і Літера, 2020. – 520 с.
Примірники: всього:1 – ВОК(1)
Подано матеріал з розвитку українського перекладу від Княжої доби й до нашого часу.
Терлак З. Пунктуаційний словник-довідник / З. Терлак. – Львів : Апріорі, 2019. – 396 с.
Примірники: всього:1 – ВОК(1)
У довіднику використано словникову форму для розкриття особливостей української пунктуації. Реєстр словника містить службові та самостійні частини мови, перед якими чи після яких потрібно ставити певний розділовий знак, а також слова, словосполучення чи цілі синтаксичні конструкції, які потребують у тексті відокремлення.
Тихий В. Наші котики, або як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з елементами тимчасового воєнного стану. Бліндаж : кіноповість / В. Тихий, В. Пузік. – Харків : Фоліо, 2020. – 252 с.: іл.
Примірники: всього:1 – ВМ(1)
Троян- Яскот А. Як стати кимось : порадник підлітка / А. Троян- Яскот. – Харків : Юнісофт, 2020. – 160 с.: іл.
Примірники: всього:1 – АДЮ(1)
Ця книга розповість, як вибрати професію, як відкрити у себе таланти, познайомить з професіями та історіями відомих людей.
Харук А. І. Зроблено в Україні / А. І. Харук. – Харків : Фоліо, 2019. – 266 с.: іл
Примірники: всього:1 – ВДЕТН(1)
Книга розповідає про досягнення вітчизняної промисловості суднобудування та літакобудування в Україні.
Чухліб Т. В. Булава проти скіпетра. Україна у Великій Північній війні 1700-1721 років / Т. В. Чухліб. – Київ : Арій, 2019. – 352 с.: іл.. – (Таємниці історії)
Примірники: всього:1 – АБ(1)
Ющук І. П. Я вивчу українську мову. Я выучу украинский язык : навч. посібн. / І. П. Ющук. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2019. – 320 с.
Примірники: всього:1 – АБ(1)
Посібник містить відомості та практичні завдання з фонетики, лексики, словотвору, морфології, правопису, синтаксису та стилістики української мови.




Коментарі