З Днем народження! Журналу «Українознавство» – 20 років

                                                                              

                                                 


                                                 Без великої ідеї, народ – як храм без аналоя:

часом і привабливий архітектурою,

але холодний, як склеп.

П. Кононенко

 

«Українознавство» – щоквартальний науковий часопис, заснований в лютому 2001 року Національним науково-дослідним інститутом українознавства. Перший головний редактор – Петро Кононенко, директор інституту, професор, академік, лауреат Міжнародної премії ім. Й. Г. Гердера.

Заснування часопису стало знаковою подією не лише внутрішнього значення, але й світовим українознавчим проектом. Редакція журналу презентує українців як самобутню індоєвропейську націю з розвиненою елітою, утверджуючи її сприйняття як цілісності у багатогранному світовому часопросторі[1].

Український академічний журнал створений для публікації досліджень, присвячених маловивченим проблемам історії та теорії українознавства, культури, освіти і науки України. Цей часопис розрахований і на титулованого професора, і на аспіранта, студента вищого навчального закладу і всіх, хто зацікавлений в українознавчих дослідженнях. «Українознавство» – саме для українців, що пізнають широкий, багатий і повнокровний наш український світ. Для тих, хто Україною цікавиться, Україною живе.

Журнал видається у друкованій та онлайн версіях.

Завітайте до відділу періодичних видань Сумської ОУНБ, ознайомтеся з рубриками часопису! Їх тематика різнопланова і завжди актуальна!

 

Використані джерела:

[1]     «Українознавство» : науковий журнал. – 2011. – № 11. – С. 29; 2016. – №1. – С.8-22; 2018. – №1.

 

Катерина Близнякова, бібліотекарка Сумської ОУНБ

Коментарі